85 – 24

Min resa genom den

grafiska världen.

01. A designer’s journey.

Jag som designer

A designers story.

Design är allt du ser, vare sig det är en stol eller poster eller varför inte en stol på en poster. Design ser olika ut för oss alla. Som grafisk designer vill jag förmedla ett visuellt uttryck som skapar och väcker känslor hos betraktaren. Där uttrycket får bli en katalysator till handling hos mottagaren.

Med en stilren design vill jag förverkliga de tankar och fånga essensen av budskapet som ska få komma fram. Vägen är inte alltid spikrak. Men det är resan fram till slutresultatet, där man vågar testa och göra om på nya sätt. ! den processen måste man våga testa nytt våga utveckla det kreativa sinnet. Ibland måste man bara inse att man måsta rata allt och kasta det i sopkorgen, det är en del av en designers resa. ”You have to love the journey” – resan till målet.

Det kreativa finns i generna. Har varit kreativ på många sätt genom åren. Över 10 + års erfarenhet har utvecklat och hjälpt mig våga kliva ut i olika stilar men ändå hålla det stilrent. Erfarenheten har hjälpt mig att forma den jag är som designer.

02. Experience

Erfarenheter

Nuvarande / Present

Frilansande Grafisk designer
Grafiska Uttryck, 2011 – present

Pastor & Creative Director
Church of Hope, 2006 – present

 

Creative Director & projektledare
UNITE Nyårsfestival, 2021 – present

Tidigare / The past

Utbildningskonsult i kommunikation
Lernia, Yrkeshögskola, nov 2020–  jan 2021

03. Knowledge

Kunskap

Design

Adobe Creative Suite

Illustrator

Photoshop

Lightroom

Indesign

Premiere

Back in the 90’s
MS Paint – An ancient design program in Windows back in the 90’s. Try it out here. It started there – mostly with frustration about being unable to create what I wanted. But not long after that, I got introduced to Corel Draw. A few years in as a teenager I finally found what I’d been looking for. The thing you could do in Adobe Photoshop 5.0 – gosh!

Programering / Programming

Webb design

WordPress

CSS & HTML programering

00. Unkwon skill set & fun facts

Extra skills


Svart bälte – 1 Dan
SM-Guld Taekwondo 2001
Tävlat i Svenska juniorlandslaget

Längdskidsnörd,
Två Vasalopp, 2015 & 2016

Jag är busskort, har kört reguljärt och lokalt.